torsdag den 14. januar 2016

Kære Liane Moriarty (Hypnotisørens kærlighed)

Jeg er lige så stille i gang med at læse mig igennem dit forfatterskab, og i denne omgang kastede jeg mig over Hypnotisørens kærlighed. Hvad jeg har kunne se på Goodreads, så har den fået virkelig blandede anmeldelser, og mine forventninger blev jo nok deraf.

Hypnoterapeuten Ellen har endelig mødt den perfekte mand. Patrick er rar, han er pæn og han behandler Ellen godt. Der er dog kun ét problem. Patrick har en stalker. Patricks ekskæreste har de sidste par år fulgt efter Patrick, dukkede uanmeldt op hjemme hos ham, og sender ham ubehagelige breve. For de fleste vil det være et stort problem at skulle håndtere sådanne situationer når man påbegynder et nyt forhold med en person, men for Ellen gør det bare Patrick endnu mere interessant. 

Ellen er meget nysgerrig over hvad der driver stalkeren til at opføre sig på denne måde, og hun har en stor lyst til at møde denne ekskæreste. Ellen ved dog bare ikke at stalkeren også gerne vil lære Ellen at kende, og derfor booker en tid for at blive hypnotiseret.

Jeg var faktisk overrasket over hvor meget din bog appellerede til min smag, i forhold til de mange blandede anmeldelser af den. Jeg havde ikke forventet at det psykologiske aspekt, både i forhold til etikken omkring hypnoterapi, og en stalkers mindset, ville fylde så meget i denne bog som det gjorde, da jeg, fra sidst at have læst Store små løgne, havde forventet lidt mere chick-lit end psykologisk drama. Det gjorde min interesse for bogen større, og jeg fandt det svært at lægge den fra mig igen, når jeg først satte mig ned og læste videre.

Måden du skifter mellem Ellen og stalkerens synspunkt, var virkelig interessant. Det gjorde både at jeg, til en hvis grad, fattede sympati med stalkeren, men gjorde samtidig også at der var perioder hvor jeg ikke kunne udstå Ellen, fordi hun var så betaget af hele ideen om at hendes kæreste har en stalker. De ambivalente følelser jeg fik, får mig til at vide at det faktisk er en ret god bog. En bog jeg blev følelsesmæssigt investeret i, og det er jo ret fantastisk.

Kærlig hilsen

Liane Moriarty: Hypnotisørens kærlighed. Org. titel: The Hypnotist's Love Story. Anmeldelseseksemplar fra Politikens Forlag. 4/5

4 kommentarer :

 1. Jeg har netop købt den i dag, og fortrød faktisk købet en lille smule bagefter, da jeg er lidt usikker på om det er en bog for mig. Men jeg ser frem til at læse den nu :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhh, jeg håber du kan lide den lige så meget som mig! :)

   Slet
 2. Uha, den lyder altså bare rigtig god :) Jeg har set de har den og 'Det hun glemte' til 79,- kr. stk. i Bilka og AZ, så jeg må se om jeg ikke kan lægge vejen forbi i nær fremtid.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det tilbud så jeg også! Virkelig en god pris for så ny (og god!) en bog :)

   Slet