onsdag den 1. juli 2015

Kære Opsamlingsliste - Juni





Månedens læste bøger

Månedens favorit
Jeg troede faktisk ikke at jeg ville blive så glad for Lola og naboens søn, som jeg gjorde. Jeg havde læst blandede anmeldelser af den, så jeg forholdt mig lidt skeptisk til den til en start. Der gik dog ikke lang tid før jeg overgav helt og holdent til Lola og søde Crickett.
Juni var også måneden hvor jeg fik læst serien om I Hunt Killers færdig, og sikke en afslutning! Den havde en sløv start, men det gjorde Game og Blood of my blood helt klar op for. Jeg var i hvert fald godt underholdt, omendt lidt trist over at det nu er slut.

Månedens overraskelse
Jeg er faktisk ret overrasket over hvor lidt jeg egentlig kunne lide Wintergirls. I mine "unge" dage var jeg meget fascineret af at læse om piger med spiseforstyrrelser, for det var den måde jeg opnåede en hvis forståelse for den sygdom, og hvorfor piger med spiseforstyrrelser tænker og reagerer sig som de gør. Desværre var denne her bog dog bare alt for eksperimenterende i sin skrivestil, til at jeg kunne lide den.

Månedens skuffelse
I anledningen af at Trolderier afholdte readalong af Madame Bovary, tænkte jeg at det var den perfekte anledning til endelig at få den læst. Jeg kendte ikke meget til historien, andet end at Flauberts skildring af utroskab bragte harme og Flaubert blev faktisk trukket i retten hvor han skulle forsvare sit værk. Selvom jeg sagtens kan sætte pris på bogens vigtige betydning for samfundet, så fandt jeg den uendelig kedelig og langtrukken, og der var kun enkelte passager der for mig virkelig skilte sig ud på en positiv måde.

Mest forventede læseoplevelse i juli
På biblioteket fandt jeg tilfældigvis to bøger, som jeg længe har haft på min tbr-liste på goodreads, og som jeg følte ville være perfekt at have med når jeg skal fire dage i sommerhus med venner, og som jeg glæder mig umådeligt til at få påbegyndt. Den ene er Celeste Ngs Everything I Never Told You og Rainbow Rowells Landline. Sidstnævnte jeg er især spændt på, for to af mine all-time favoritbøger er skrevet af Rowell (Eleanor & Park og Fangirl), hvorimod jeg egentlig ikke var helt imponeret over den første "voksen"roman hun skrev som jeg læste (Attachements). Derudover regner jeg også med at jeg skal have læst første bog i Night Angel serien, som er blevet oversat f, og udgives af, Tellerup. Det er en virkelig tyk moppedreng, men jeg har på fornemmelsen at jeg kommer til at flyve igennem den.

Opsummering af juni
Starten af juni stod for mit vedkommende på skriveblokade. Jeg kunne simpelthen ikke motivere mig selv til at få skrevet noget på mit speciale, så i stedet brugte jeg en masse tid på at læse skønlitteratur og se Orange is the New Black (hvorfor er jeg ikke begyndt at se den serie noget før? Jeg er håbløst bagud). Da jeg så nåede midten af juni, var jeg stadig ikke særlig motiveret til at skrive, men jeg formåede alligevel at få presset mig selv i gang igen, hvilket dermed betød at jeg slet ikke fik læst nær så meget resten af juni som jeg plejer. Derudover har juni måned bestået af en blandet bunke bøger, hvilket har betydet en blandet omgang bedømmelse. Der er både nogle imellem der har fået 2 stjerner, 3 stjerner og 4 stjerner. Desværre har jeg ikke læst nogen bøger i juni måned der er blevet til nye favoritter, men heldigvis har jeg heller ikke læst nogen bøger der har været så dårlige at jeg har været nødt til at give 1 stjerne til dem.

Kærlig hilsen

4 kommentarer :

 1. Hvor er jeg ked af, at Madame Bovary ikke var en god oplevelse! Som du kan læse i min anmeldelse af den på bloggen, så begyndte jeg at læse den for nogle år siden, hvor jeg måtte slæbe mig igennem 107 sider før jeg opgav - denne gang havde jeg en helt anden oplevelse. Jeg tror derfor, det må være helt afgørende, hvornår man læse Mme Bovary - hvis tidspunktet ikke er rigtigt, så er det bare ikke godt. Øv - men jeg er nu alligevel glad for, at du have lyst til at læse med, for det er så hyggeligt at læse sammen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan godt være at jeg simpelthen bare skal give den en chance igen om nogle år.. Så ved jeg også hvad jeg kan forvente af den, og så bliver den nok ikke en lige så stor skuffelse, som den desværre blev denne gang :)

   Slet
 2. Madame Bovary er vidst en af de bøger folk enten elsker eller hader, groft sagt. Den kan jeg stadig ikke få mig selv til at læse, fordi jeg simpelthen ikke ved om jeg vil være for påvirket af, hvad andre har sagt om den og om det ændre min oplevelse af den. Celeste Ng lyder tilgengæld som et spændende valg for juli. Jeg mener hun har været interviewet på Otherppl (en podcast), så det er mest derfor jeg kan genkende navnet. Men bogen lyder nu også interessant, så den kunne jeg også finde på at samle op en dag. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror du har ret ift. Madame Bovary, og desværre var jeg en af de personer der i hvert fald ikke elskede den. Jeg vil dog ikke gå så langt og sige at jeg hadede den, for kunne som sagt godt se nogle gode kvaliteter i den... Der var bare langt imellem dem :p
   Jeg har faktisk lige færdiglæst Ngs bog, og jeg blev virkelig blæst bagover. Det er simpelthen en fantastisk bog. Jeg glæder mig til at dele en anmeldelse af den her på bloggen :)

   Slet