tirsdag den 8. december 2015

Kære Jojo Moyes (Efter dig)

Da jeg læste din anmeldelserroste bog ”Mig før dig”, var jeg rørt til tårer over slutningen. Selv efter anden læsning havde jeg en klump i halsen, og blev endnu engang påvirket af Lou og Wills historie. I mine øjne var (og er!) det den perfekte slutning på en fantastisk kærlighedshistorie, så det var også med en hvis skepsis jeg læste nyheden om at du havde planlagt at skrive en fortsættelse. Jeg kunne dog ikke dy mig for selv at finde ud af hvad der videre hændte Lou, efter hendes oplevelse med at møde Will.

I Efter dig er Lou kommet over på den anden side efter hende og Will sagde farvel til hinanden, men Lou er ikke blevet stærkere end før. Derimod er hun synket ned i et endnu dybere hul, nu med et arbejde som bartender i en lufthavnsbar, og føler sig alene i sin nye lejlighed i London. Efter en pludselig ulykke, dukker der dog nye mennesker op i Lous liv. Mennesker der både kan bringe hende tættere på Will igen, og mennesker der trækker hende længere og længere væk fra hendes tid med Will.

Jeg må helt ærligt indrømme at jeg ikke på noget som helst tidspunkt følte at jeg læste om den samme Lou som jeg følte med, og græd med, i ”Mig før dig”. Lou og alle de andre karakterer der gik igen fra den første bog, virkede for mig meget karikerede og overdramatiseret. Derudover virkede de oplevelser Lou kom ud for i denne fortsættelse meget urealistiske, og som om du kun har tilføjet dem for at skabe noget drama i Lous liv, i stedet for at være tro mod den historie du i første omgang har skrevet, hvilket jeg synes er rigtig ærgerligt. Det er ikke som sådan fordi at ”Efter dig” er dårlig. Faktisk er det en underholdende og rørende bog, men ligesom Malene skriver, så fungerede historien meget bedre for mig, når jeg i stedet forestillede mig at det var en helt anden Lou det handlede om, end den Lou der hørte sammen med Will i ”Mig før dig”.
Kærlig hilsen

Jojo Moyes: Efter dig (Mig før dig #2). Org titel: After You. Anmeldelseseksemplar fra Cicero. 2/5

7 kommentarer :

 1. Jeg er rørende enig. Bogen mindede mig slet ikke om dens forgænger. På nogen måde. Kan stadig ikke helt se sammenhængen.

  SvarSlet
 2. Hmm, jeg begynder at blive mere og mere overbevist om at jeg ikke skal læse den her bog.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det tror jeg er en god idé. Jeg er lidt ked af at have læst den

   Slet
  2. Jeg har det efterhånden også på samme måde Michelle.

   Slet
 3. Det hele er bare så ærgerligt. Sidder især med tanken om, at havde Jojo ændret titel og hovedperson, havde hun måske haft endnu en bestseller, fremfor hvad der i mine øjne, er et kæmpe flop. Øv med øv på.

  SvarSlet