tirsdag den 15. december 2015

Kære Christina Bonde (Skyggesider)

Da jeg for lang tid siden første gang hørte plottet til din nye roman Skyggesider, var jeg hooked! En kvinde, Tricia, oplever pludselig at hendes drømme og virkelighed begynder at overlappe, og hun har svært ved at skelne mellem hvad der er ægte og hvad der er opfundet af hendes sind, et sind der i forvejen er hårdt presset af savn efter hendes tvillingesøster som begik selvmord som teenager, hvilket forældrene ikke ønsker at tale videre om. Tricia prøver at finde hoved og hale i det hele, samtidig med at hun begynder at frygte for sit liv, da unge kvinder rundt om i byen pludselig begynder at begå selvmord, for har det noget at gøre med de virkelighedstro drømme Tricia har, eller noget med tvillingesøsterens død?

Den startede godt ud, jeg var vildt spændt på at finde ud af hvilken drejning plottet ville tage, og valgte egentlig at se igennem fingre med at jeg til tider blev forvirret over de forskellige skift mellem "virkelighed" og det jeg nok vil kalde "drøm", indikeret med skråskrift. Jeg var faktisk vildt imponeret over hvor meget historie du kunne få klemt ind mellem så få sider. 

Tricia var en interessant karakter at følge. Hendes hårde kamp med en dominerende mand, en spiseforstyrrelse, tabet af sin tvillingesøster som ung og nu også kampen mellem at skelne drøm og virkelighed, var virkelig interessant. Jeg følte med Tricia, og håbede også det bedste for hende, samtidig med at jeg bryggede på mine egne, meget vilde, teorier i forhold til hvad hendes historie vil ende med. Desværre (for mig!) valgte du at lade slutningen tage den drejning jeg, igennem halvdelen af bogen, håbede på du ikke ville tage. 

Da bogen for mig var blevet stemplet som en psykologisk gys, så havde jeg også håbet at det psykologiske aspekt ville have en større betydning for den endelige "afsløring", og især også at Tricias tvillingesøster ville have haft en større rolle i bogen end hun havde (på trods af at hun er død). Derfor vendte jeg desværre sidste side med en lidt tam fornemmelse, for en ellers rigtig god historie, der på bedste vis formår at bygge spændingen gradvis op. 

Kærlig hilsen

Christina Bonde: Skyggesider. Anmeldelseseksemplar fra Tellerup. 3/5

2 kommentarer :