Som det har været i dine andre bøger i serien, så skriver du handlingen ud fra mange forskellige synspunkter. Det er dejligt forfriskende, men det ville være bedre hvis du udelod nogle personers synspunkter, da de ikke rigtig giver noget ekstra til historien. F.eks. kommissærens kærestes tanker – hun har ingen relation til efterforskningen, men er kun medtaget for at give et nuanceret billede af kommissæren (hvilket du allerede har brugt lang tid på i de tidligere bøger).
Desværre føler jeg at du ikke kan opretholde den standard du har sat for dig selv i dine tidligere bøger. Dette synes jeg især gælder din hovedperson Erica. Før havde hun stor betydning for efterforskningerne i bøgerne, bl.a. ved sit kendskab til byens borgere, men her i Fyrmesteren har hendes synspunkt i historien mere fyld end gavn. Det føles som om at du har prøvet at presse en relation ned på Erica og en myrdede for at give Erica en betydning, hvilket er super ærgerligt. Erica er gået fra at være forfatter der er en stor hjælp i efterforskninger, til at være hjemmegående husmor der lever et kedeligt liv.
Camilla, jeg synes heller ikke du har været så god til at arbejde med din historie. Der var flere kritiske pointer i historien som jeg kunne gætte rimelig hurtigt, og som jo var tydeligt skulle komme som en overraskelse for mig. Desuden synes jeg det er alt for letkøbt at du skaber bevismaterialer i efterforskningen der meget belejligt dukker op ud af det blå for at hjælpe politiet på vej.
Hvis jeg skulle anbefale din bog til nogen, så vil det helt sikkert være til fans af krimier og især dem der i forvejen kan lide dine bøger. Jeg ville ikke anbefale den til førstegangs krimilæsere, da Fyrmesteren slet ikke giver et godt indtryk af krimier, og giver især ikke et godt indtryk af dit forfatterskab (og måske vil det også være lidt fjollet at begynde med bog 7, i stedet for med bog 1).
Camilla Läckberg: Fyrmesteren (Fjällbacka #7). Org. titel: Fyrvaktaren. People's Press. 2/5
Ingen kommentarer :
Send en kommentar